Het krijgen van een baby is een enorme verandering in je leven als moeder en binnen het gezin. Iedere moeder hoopt na de bevalling met een gezonde, rustige, blije baby en de rest van het gezin op een roze wolk te kruipen en daar de eerste paar maanden niet meer vanaf te komen. Helaas blijkt het verse moederschap in de praktijk voor veel moeders naast de mooie momenten ook vaak stressvolle momenten te brengen. In de eerste plaats vraagt een baby voortdurende zorg en heb je de verantwoordelijkheid voor dit leventje niet alleen gedurende de dag, maar ook de nacht. Soms is de bevalling heel anders verlopen dan verwacht, of zijn er andere dingen gebeurd die wat tijd kosten om te verwerken. Het kan ook zijn dat je baby regelmatig huilt, misschien door krampjes of reflux, of zonder dat je snapt waarom. Als jonge moeder wordt je vaak overladen met allerhande tips en adviezen, wat jammer genoeg vaak alleen maar bijdraagt aan je gevoel van onzekerheid. Iedereen om je heen blijft misschien maar herhalen dat je moet genieten, maar ondertussen voel je je schuldig over de momenten dat dat niet lukt en je je vooral onzeker of gefrustreerd voelt.

Redenen om mee te doen aan de Mindful Parenting training bij UvA minds You zijn heel divers. Mindful Parenting kan helpen om een nieuwe balans te brengen in hun leven na de enorme verandering die een nieuwe baby met zich meebrengt. Daarnaast kan Mindful Parenting helpen om goed voor jezelf te zorgen, wat vaak moeilijk lijkt naast de intensieve zorg voor een baby. Mindful Parenting kan ook helpen om jouw eigen weg te zoeken en keuzes te maken in het moederschap; keuzes die passen bij wie jij bent, wie je kindje is en de situatie warain jullie zitten. Mindful Parenting kan helpen bij het leren lezen van de signalen van je kindje en het ontwikkelen van de band met je kindje. En tenslotte kan Mindful Parenting helpen om meer in het 'hier-en-nu' te genieten van je kindje.

In deze training oefen je mindfulness in de situatie waarin je deze wil gaan toepassen, namelijk met je kindje erbij! Ter plekke oefenen we met het richten van de aandacht op zowel je baby als jezelf, met het omgaan met stressvolle situaties en zul je ondervinden dat je door mindfulness toe te passen (nog) meer kan genieten van het samenzijn met je kindje en wat mindfulness kan betekenen in het contact met je kindje. Daarnaast vinden veel moeders het fijn om een uitstapje met de baby te doen, andere moeders te ontmoeten en de kindjes elkaar te laten ontmoeten in een veilige omgeving. Twee van de acht sessies zullen we in principe zonder de baby's erbij plannen; dit geeft ons de kans om in alle rust de verdieping op te zoeken.

Trainingsdata

(NB: trainingen vinden alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen) 

Mindful met je Peuter

Data:
Nader te bepalen
Dag: vrijdag
Tijdstip: 9.00-11.00
Aantal sessies: 9
Follow up: 13 januari (zonder peuter)
Aantal deelnemers: 6 moeders en hun baby
Hoofdtrainer: dr. Eva Potharst
Kosten: Onze behandelingen in de tweede lijn worden direct vergoed door de zorgverzekeraar. Bij tweede lijns-behandelingen kan aanspraak worden gemaakt op uw eigen risico. Neem hierover contact op met uw zorgverzekeraar.

Mindful met je Baby

Data:
Nader te bepalen
Dag: maandag
Tijdstip: 9.00-11.00
Aantal sessies: 8
Follow up: 23 jan
Aantal deelnemers: 6 moeders en hun baby
Hoofdtrainer: dr. Eva Potharst
Kosten: Onze behandelingen in de tweede lijn worden direct vergoed door de zorgverzekeraar. Bij tweede lijns-behandelingen kan aanspraak worden gemaakt op uw eigen risico. Neem hierover contact op met uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Klik op de knop om naar het formulier te gaan.

Aanmelden