Heb jij ook dat je dingen niet leuk vindt aan jezelf? Dat je vindt dat je dom of lelijk bent? Of dat je te verlegen bent of slecht in sport? Ben je tussen de 8 en 16 jaar?

Dan kan de zelfbeeldtraining jou helpen. Iedereen denkt wel eens negatief over zichzelf. Bijvoorbeeld als je iets stoms hebt gedaan (een blunder bijvoorbeeld) of als je een slechte dag hebt en vindt dat niks je lukt vandaag. Een uurtje later kun je dat weer helemaal vergeten zijn en is er niks aan de hand. Maar als je altijd blijft denken dat je stom of lelijk bent, dan heb je een negatief zelfbeeld. De zelfbeeldtraining kan je helpen weer positiever over jezelf te gaan denken.

Voor wie

De training die bij UvA minds You te Amsterdam wordt gegeven is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 16 jaar, die negatief over zichzelf denken. Ze hebben vaak last van gedachten over dat ze dom of lelijk zijn, of onaardig, terwijl deze vaak helemaal niet kloppen. Deze negatieve gedachten kunnen zorgen voor gevoelens van somberheid of dat kinderen zich anders gaan gedragen. Zo durven deze kinderen misschien geen leuke kleren meer aan te trekken, omdat ze denken dat het toch niet leuk staat. Of ze durven geen antwoord te geven in de klas, omdat ze denken dat het toch fout is. Vaak zorgt dit er dan voor dat je gedachtes negatief blijven, omdat je steeds maar extra 'bewijs' krijgt voor je negatieve gedachte. Je hoort anderen fluisteren dat je er raar uitziet omdat je geen leuke kleren hebt aangetrokken (zie je wel, ik ben lelijk). En als je nooit een antwoord durft te geven in de klas, zul je ook nooit ontdekken dat je het misschien wel wist. Waardoor je kunt blijven denken dat je dom bent. Eigenlijk is dat dus onhandig, omdat je beter kunt proberen dingen anders te doen, zodat je ook anders gaat denken. Maar als je al heel lang negatief denkt over jezelf, is het erg lastig om dat voor elkaar te krijgen. Als je een negatief zelfbeeld hebt, sta je helemaal niet meer stil bij alle andere positieve eigenschappen die je ook hebt of vindt je zelfs dat je geen positieve eigenschappen hebt.

Doel van de training

De training helpt om beter te kijken naar de positieve eigenschappen van jezelf en waarover je tevreden bent. Stap voor stap leer je je bewuster te worden van wat je wel kan en wat je wel leuk aan jezelf vindt, zodat je je ook weer beter over jezelf gaat voelen en misschien meer gaat durven.

Methode

In de training ga je aan de slag met je negatieve gedachten over jezelf. Dit doe je samen met iemand, die veel ervaring heeft met het veranderen van gedachten, zodat hij/zij je goed kan helpen als je niet meer weet hoe je verder moet. Kinderen met een negatief zelfbeeld zijn gewend alleen te letten op wat ze fout doen, in de zelfbeeldtraining ga je je aandacht juist verleggen naar dingen die goed gaan. Stap voor stap leer je je bewuster te worden van wat je wel kan en wat je wel leuk aan jezelf vindt. Dit doe je door middel van verschillende oefeningen die je leert tijdens de training. Je krijgt een werkboek om je te helpen deze oefeningen ook thuis te doen. Het belangrijkste is dat je veel gaat oefenen thuis, want alleen als je veel oefent, lukt het je om iets te veranderen en je zelfbeeld positiever te maken.

Aanmelden - Trainingen Kind&Jeugd

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Klik op de knop om naar het formulier te gaan.

Aanmelden

Trainingsdata

De zelfbeeldtraining is een individuele training van 6 weken lang 1 uur per week. Voorafgaand vindt een intake gesprek plaats. Deze kun je samen met je trainer inplannen.

Hoofdtrainer: drs. Rachel van der Meulen
Kosten: €560,- inclusief werkboek