UvA minds You Academisch Trainingscentrum is op 1 januari 2014 te Amsterdam opgericht door Susan Bögels (hoogleraar orthopedagogiek en psychotherapeut) en Sacha Lucassen (gezondheidszorgpsycholoog en gedragstherapeut) in samenwerking met UvA Holding.

UvA minds You heeft drie pijlers

  • Trainingen voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders
  • Opleidingen voor professionals
  • Trainingen voor (jong)volwassenen en werknemers

Trainingen voor kinderen en hun ouders

Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Ervaart u stress in de opvoeding van uw kind? U wilt er graag vroeg bij zijn; voordat de psychische problemen uit de hand lopen of om terugval naar eerdere problemen te voorkomen.

UvA minds You biedt geprotocolleerde, evidence-based trainingen, die veelal zijn ontwikkeld bij de Universiteit van Amsterdam, voor psychische problemen bij kinderen en (gerelateerde) stress- en opvoedingsproblemen bij hun ouders in de vrije markt. Het gaat hierbij om voorzorg, zorg, en nazorg voor problemen bij kind en gezin die (nog) geen (of niet meer) mentale stoornissen zijn.

Opleiding voor professionals

Vindt u het als hulpverlener belangrijk om uw vakkennis uit te bereiden met nieuwe evidence-based protocollen? Daarmee tegelijkertijd uw registraties te behouden?

UvA minds You verzorgt opleidingen voor professionals op basis van door de UvA en UvA minds ontwikkelde protocollen, namelijk Mindful Parenting en Mindfulness voor kinderen met psychiatrische problemen (ADHD & ASS), en de cognitieve gedragstherapie Denken+Doen=Durven (groepstraining en individueel) voor kinderen met angststoornissen en de kindtraining voor jonge angstige kinderen (4-7 jaar).

Trainingen voor werknemers

Uw personeel is uw kapitaal, werkstress voorkomen en verminderen is daarom erg belangrijk. Wilt u als bedrijf de vitaliteit van uw werknemers verhogen? Wilt u daarbij de resultaten in effectiviteitsmetingen uitgedrukt krijgen?

UvA minds You biedt werknemers van de UvA (mogelijk ook van het AMC en de HvA), een gecombineerd mindfulness, yoga en sportprotocol aan. Bedrijfsartsen kunnen werknemers verwijzen, en krijgen feedback over de resultaten.